Siivous, Paperit & Pesuaineet
Keittiö & Take Away
Vaatteet, Kengät & Tarvikkeet
Toimisto ja ergonomia
Pakkaus & Postitus
Baaritarvikkeet
Tuholaistorjunta & Turvallisuus
Sisustus & Lahjat
Työkalut, Koneet & Vaunut
Sähköt & Valaistus
Sommar
Tuotteet painatuksella

Kestävä kehitys.

Yrityksemme on riippuvainen luonnonvaroista, ja siksi meidän tulee ajatella ympäristömme hyvinvointia. Tämä tarkoittaa, että haluamme tarjota asiakkaillemme tuotteita jotka ovat täyttävät kestävän kehityksen kriteerit, samalla kun otamme vastuun omasta liiketoiminnastamme.

KESTÄVÄN KEHITYKSEN TAVOITTEEMME

Tavoitteemme 2023

Uusiutuvaa energiaa.

 • Vähentäää energiakulutusta
 • Vähentää kaukolämmön käyttöä
 • Vähentää työautojen päästöjä
 • Uudistaa ja parantaa ajoneuvojemme ympäristöystävällisyyttä

Tavoitteemme 2023

Ihmisarvoista työtä ja talouskasvua.

 • Kaikkien tavarantoimittajien tulee allekirjoittaa meidän Code of conduct-ehdot
 • Vierailla useammilla toimittajilla, jotka sijaitsevat riskimaissa
 • Parantaa asiakastyytyväisyyttä ja taata, että tyytyväisyys on aina vähintään 95%

Tavoitteemme 2023

Vastuullinen kulutus.

 • Lisätä tietoisuutta eri raaka-aineista
 • Kaikilla tuotteilla tulee olla hyväksytty dokumentaatio
 • Kaikilla työntekijöillä, jotka käsittelevät vaarallisia aineita tulee olla ADR-koulutus

Tavoitteemme 2023

Ilmastotekoja.

 • Vähentää turhia toimituksia. Tarpeettomat toimitukset eivät koskaan saa olla yli 5%
 • Toimitustarkkuuden tulee olla vähintään 98%
 • Vähentää rekkojemme päästöjä
 • Parantaa ja päivittää rekkojamme ympäristöystävällisempiin vaihtoehtoihin
 • Vähentää vedenkulutustamme

Hållbarhetsredovisning 2023

Miten onnistuimme tavoitteissa vuonna 2023?

Kestävän kehityksen raportissamme selitämme, miten olemme määrittäneet kestävän kehityksen tavoitteet, joiden parissa työskentelemme ja raportoimme, mitä olemme tehneet jokaisen tavoitteen osalta ja miten olemme onnistuneet saavuttamaan ne.

 

Siirry raporttiin

 Kestävän kehityksen periaatteet & muovivisio

Tingstad hållbarhetspolicy

Kestävän kehityksen periaatteet ovat perustana koko toiminnallemme. Olemme kuluttajan ja valmistajan välinen lenkki. Pyrimme siis siihen, että kestävän kehityksen periaatteemme vaikuttavat niin tuottajien kuin kuluttajien toimintaan.

Olemme valinneet neljä eri aluetta jossa haluamme vaikuttaa kestävän kehityksen eteen.

Tavarantoimittajamme

Näemme tavarantoimittajat oman toimintamme jatkeena. Heidän tehtaansa, vaikutuksensa ympäristöön ja työntekijöiden työolosuhteet ovat olennainen osa niitä tuotteita, joita tarjoamme Pohjoismaiden markkinoille. Tämä tarkoittaa, että yhteistyöyrityksemme ovat velvollisia noudattamaan työoikeuksia ja työturvallisuusstandardeja, jotka vastaavat Tingstadin omien työntekijöiden standardeja.

Tingstadin tavarantoimittajana oleminen merkitsee myös, että vaadimme ja varmistamme, että he, kuten mekin, huomioivat ympäristön ja yhteiskunnan. Heiltä odotetaan vakiintunutta ympäristöpolitiikkaa, joka ohjaa heidän toimintaansa. Toimintaohjeemme (Code of Conduct) ja tavarantoimittajiemme keskuudessa suoritetut tarkastukset ovat tärkeitä välineitä, joiden avulla kommunikoimme, seuraamme ja parannamme niiden yritysten ja työntekijöiden olosuhteita, jotka tuottavat Tingstadin Pohjoismaiden markkinoille toimittamia tuotteita.

Oma toimintamme

Toiminnan harjoittaminen, luonteesta riippumatta, tapahtuu jossain määrin ympäristön kustannuksella. Olemme päättäneet asettaa tiukat ohjeet ja tavoitteet varmistaaksemme, että toimintamme aiheuttaa mahdollisimman vähän ympäristövaikutuksia.

Kuljetustemme päästöjä on optimoitava ja siten suhteellisesti vähennettävä joka vuosi.

Työntekijöillämme on oltava tietoa siitä, miten he voivat tarjota asiakkaillemme kestävän kehityksen mukaista opastusta ja ymmärtää itse, miten he voivat työskennellä ympäristöystävällisemmin Tingstadilla.

Oman toimintamme jätteet ja energiankulutus on optimoitava ja siten suhteellisesti vähennettävä joka vuosi.

VALIKOIMAMME

Olemme vakiinnuttaneet asemamme toimijana, jolla on valtavan laaja valikoima. Tämä tuo mukanaan suuren vastuun. Laajan valikoiman lisäksi meidän tulee tarjota asiakkaillemme vastaavanlaista monipuolisuutta ympäristöystävällisissä tuotevaihtoehdoissa.

Meidän on varmistettava, että tuoteportfoliossamme on hyvin koostettu valikoima tuotteita, jotka:

 • Soveltuvat hyvin uudelleenkäyttöön tai kierrätykseen
 • On tuotettu vastuullisesti tai lähellä
 • On valmistettu fossiilivapaista raaka-aineista tai kuluttavat mahdollisimman vähän luonnonvaroja
 • Ovat sertifioidusti ympäristömerkittyjä

Vuonna 2014 perustimme tuoteosaston, jonka nimi on Kestävämpi Valinta. Visiomme on olla tämän segmentin edelläkävijä ja jatkuvasti esitellä uusia innovatiivisia vaihtoehtoja.

Jatkamme toimintaamme kunnioittaen sitä, että asiakkaamme arvostavat erilaisia ympäristönäkökohtia tuotevalinnoissaan, ja siksi tuomme jatkuvasti uutuuksia kaikkiin näihin neljään kestävämmän tuotevalinnan haaraumaan.

Ympäröivä maailmamme

Ne osat maailmasta tai yhteiskunnasta, joihin emme suoraan liiketoiminnallamme voi vaikuttaa, koskettavat meitä Tingstadilla kuitenkin inhimillisellä tasolla. Olemme päättäneet joka vuosi varata osan yrityksemme voitosta muuttaaksemme yksilöiden olosuhteita sekä Ruotsissa, että Ruotsin ulkopuolella.

Meidän on tunnistettava aloitteet, organisaatiot, yhdistykset ja hankkeet, jotka pyrkivät parantamaan vähemmän etuoikeutettujen tai haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten olosuhteita ympärillämme. Nämä kohteet eivät välttämättä ole niitä, joihin työntekijänä tai liiketoimintana normaalisti törmäämme arkipäivässämme.

Meidän muovinäkemyksemme

Vaikka muovi onkin materiaali, joka voi edistää kestävää yhteiskuntaa esimerkiksi optimoimalla kuljetuksia ja parantamalla elintarvikkeiden kestävyyttä, se aiheuttaa myös ympäristöongelmia fossiilisten raaka-aineiden kulutuksen ja meriin sekä luontoon päätyvän roskan vakavien vaikutusten kautta.

Tingstad on sitoutunut vähentämään, muuttamaan ja ottamaan vastuun siitä muovista, jota toimintamme käyttää ja myy:

 • Vuoteen 2019 mennessä Tingstadin tuli tarjota vähintään yksi vaihtoehto kaikille myymillemme kertakäyttöisille muovituotteille - TAVOITE SAAVUTETTU!
 • Vuoteen 2021 mennessä kertakäyttötuotteet, kuten lautaset, pillit, aterimet ja sekoitustikut, on poistettu valikoimasta.
 • Vuoteen 2025 mennessä 50 % kaikista myymistämme kertakäyttötuotteista on valmistettava fossiilivapaista raaka-aineista tai kierrätetyistä fossiilisista raaka-aineista.

Hankkeemme

Tingstad-Plastic-Bank

Plastic Bank.

In 2021, Tingstad has become a partner of Plastic Bank and in 2022, we at Tingstad will launch new pump soaps, marked with Plastic Bank. This label means that for each bottle sold, we donate a sum that guarantees that 5 plastic bottles are picked up and prevented from ending up in the sea. Our hope and wish is that this will generate a good contribution to a better world environmentally and socially.

Giving Tuesday.

Giving Tuesday started in 2012 as a counter-reaction to consumption days such as Black Friday and Cyber Monday, where the focus was instead on care, giving and an encouragement to do good. In 2023, Tingstad was involved and supported Giving Tuesday with the call to swisha SEK 20, corresponding to a breakfast for a homeless person. The response was good and this resulted in Tingstad and Tingstad's employees donating a total of 1007 breakfasts together. Money and breakfasts that make a big difference where it is really needed.

Beepartners.

Tingstad supports Beepartners. Beepartner's mission is to create greener cities for the future. In the spring of 2021, 30,000 bees moved into a hive on our roof. By being a sponsor of all these bees, we benefit our local environment at the same time as we develop our environmental work and hope to spread the knowledge about the bees' role as pollinators.

How important bees and pollinating insects are to us humans has probably not escaped anyone. Bees and other pollinators play a key role in biodiversity and food production. We have already harvested our first honey, which in itself is another good and wonderful advantage of being sponsors of bees.

Fistulasairaalasäätiö.

Tingstad on tukenut Fistulasairaalasäätiötä vuodesta 2009 lähtien vuotuisella avustuksella. Fistulasairaala sijaitsee Etiopian pääkaupungissa Addis Abebassa se on tarkoitettu naisille, joilla on synnytyksessä aiheutunut vaurio, fistula.

Naiset ovat alisteisessa asemassa ja kärsivät usein aliravitsemuksesta mutta joutuvat tekemään kovasti töitä polttopuiden ja veden kantamisessa. Sukupuolielinten silpomista esiintyy usein. Lainsäädännöstä huolimatta tytöt joutuvat naimisiin aikaisin ja tulevat raskaaksi erittäin nuorina. Se johtaa vaikeisiin synnytyksiin, joissa lapsi kuolee ja synnyttäjä saa sukupuolielinvammoja. Suoli ja virtsarakko eivät toimi kuten pitäisi, mistä seuraa epämiellyttävä haju, ja nainen syrjäytyy ja joutuu pois perheestään. Leikkauksen ja huolehtivaisen hoidon ansiosta Fistulasairaalan tytöt pääsevät takaisin ihmisarvoiseen elämään.

Fistulasairaalasäätiö on aatteellisesti toimiva puolueista ja uskonnollisesti riippumaton järjestö, joka tarvitsee lahjoitusvaroja toimintansa rahoittamiseksi.

Lue lisää säätiöstä verkkosivulla www.fistulasjukhuset.org

Tingstad tukee Faktum-lehteä.

Götanmaan katulehti Faktum perustettiin 2001 Göteborgissa. Kuka tahansa koditon tai sosiaalisesti syrjäytynyt voi alkaa myydä Faktum-lehteä. Myyjät ostavat lehden 40 kruunulla, myyvät sen 80 kruunulla ja saavat pitää erotuksen. Lehdenmyynti ei ole vain pelkkä keino ansaita rahaa, vaan samalla oppii ottamaan vastuuta, suunnittelemaan arkeaan, oppimaan rutiineja ja osallistumaan sosiaaliseen vuorovaikutukseen. Faktum pyrkii myös herättämään keskustelua ja muokkaamaan mielipiteitä asunnottomuudesta ja syrjäytyneisyydestä.

Göteborgs Räddningsmission.

Ruotsin talvi on toisinaan kova ja ankara, etenkin jos ei ole kattoa pään päällä. Tingstad päätti vuonna 2018 lahjoittaa 400 talvitakkia Göteborgs Räddningsmission -järjestölle.

Göteborgs Räddningsmission on aatteellinen yhdistys, joka toimii sosiaalityön parissa. Järjestön tarkoituksena on havaita ja estää yhteiskunnallisia olosuhteita, jotka aiheuttavat ja pahentavat syrjäytymistä ja ulkopuolisuuden tunnetta. Visiona on se, että jokaisella ihmisellä on oikeus arvokkaaseen elämään. Sosiaalityö Göteborgissa on nykyään haasteellista. Kokemuksesta tiedetään, että se vie aikaa. Göteborgs Räddningsmission -järjestön jokaisella toiminta-alueella on omat haasteensa. Turvatun asumisen järjestäminen naisille, jotka joutuvat myymään kehoaan Göteborgin kaduilla, voi olla haaste. Toinen haaste on se, että 4 000 ihmisellä Göteborgissa ei ole kattoa pään päällä tai riittävästi ruokaa.

Ympäristö ja laatu

Meidät on ympäristösertifioitu ISO-standardin 14001:2015 mukaisesti ja laatusertifioitu ISO-standardin 9001:2015 mukaisesti. Tätä asiakkamme voivat odottaa meiltä:

 1. Vähintään 98 % prosenttia toimituksista saapuu asiakkaalle sovittuna aikana. Seuraamme kaikkia toimituksia ja toimimme heti, jos jotain menee pieleen. 
 2. Toimitamme tuotteita vain valmistajilta, jotka noudattavat vallitsevaa lainsäädäntöä ja täyttävät YK:n toimintaohjeet. Tarkastamme jatkuvasti toimittajiemme tehtaita Aasiassa ja välitämme tutkimusraportit asiakkaillemme.
 3. Kirjaamme ylös asiakkaidemme mielipiteet. Jokaisella mielipiteellä on väliä, ja tavoitteenamme on pystyä toimimaan heti palautteen perusteella.
 4. Teemme laadunvarmistusta asiakkaidemme tuotteille ja takaamme koko tuotantoketjun jäljitettävyyden.
 5. On meidän tehtävämme pysyä ajan tasalla laeista ja asetuksista, jotka koskevat asiakkaidemme tuotteita. Tingstadin asiakkaiden ei tarvitse milloinkaan olla huolissaan viranomaisten tarkastuksista. 
 6. Tunnemme vastuumme esitellä jatkuvasti uusia tuotteita, jotka sopivat tulevaisuuden yhteiskuntaan.
Osa toimintaa

ISO-sertifioitu 90-luvulta lähtien.

Olemme olleet ISO-sertifioituja 90-luvulta lähtien, ja vuonna 2016 olimme alamme ensimmäisiä joka sai ympäristöstandardi 14001:2015 merkinnän ja 9001:2015 laatumerkinnän.

ISO-sertifiointi tarkoittaa, että kaikki osastomme tekevät työtä ympäristön ja laadun eteen, henkilökuntamme on saannut koulutuksen sertifikaateissa ja että yritämme jatkuvasti parantaa toimintaamme.

Hae sertifikaatit
Code of conduct

Hyvät kaupat eivät ole vain rahasta kiinni.

Haluamme tukea kestävää kehitystä kaupoissamme, ja siksi haluamme tehdä hyvät kaupat jotka tukevat meidän, asiakkaidemme ja toimittajiemme etuja.

Vaadimme, että tavarantoimittajillamme on hyvät ympäristö- ja työntekijäehdot. Teemme niin suunniteltuja kuin yllätyskäyntejä toimittajillemme, ja teemme revisioita tuottajista jotka sijaitsevat riskimaissa.

Lue Code of Conduct
En lättare leverans

Vi levererar på wellpallar

Nu levererar vi på wellpallar av svensktillverkad well. Med en wellpall görs en viktbesparing på 8-10 kg, då en wellpall endast väger 2 kg och en träpall 10-12 kg. Wellpallens lättare vikt gör att mindre bränsle går åt i transporterna till våra kunder vilket i sin tur ger lägre CO2-utsläpp. Vår målsättning är att cirka 70% av våra pallar ska utgöras av wellpallar. Viktbegränsningen på wellpallen är cirka 400 kg, vilket gör att träpall fortfarande kommer användas i viss utsträckning vid leveranser.

Unfortunately, no one is online, but you can send us an email to aspa@tingstad.fi !

Pikalinkit

Information